Video Aspect Ratio: 4:1

Ouders staan centraal

Wij kijken naar wat wel kan

Ouders staan centraal

Wij kijken naar wat wel kan

Vertrouwen

Vertrouwen

Jij weet als ouder wat het beste is voor je kind. Wij oordelen niet.
Ruimte om zichzelf te zijn

Ruimte

Wij bieden ouders ruimte om zichzelf te zijn.

Positief

Positief

Onze blik is positief. Wij kijken naar mogelijkheden. Wat wel kan.
Redactie Ouderpeilpunt
Hier vind je waardevolle informatie over gedragsproblemen, stoornissen en opvoeding.
Redactie Ouderpeilpunt
Jouw problemen zijn herkenbaar. Krijg hier advies over je volgende stap.
Redactie Ouderpeilpunt
In ons ouderportaal is er tijd om naar elkaar te luisteren, zonder oordeel.


Redactie Ouderpeilpunt
Jouw ervaring helpt andere ouders verder. Ook jouw verhaal is het waard om te delen.

De redactie van Ouder Peilpunt

Ingrid Schaap

Ingrid

Ingrid is hoofdredacteur, positivo van het eerste uur, verhalenverteller en houdt ervan om iedereen mee te nemen in haar enthousiasme. Ik kreeg vanuit huis altijd mee: je kunt alles, als je maar wilt. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Daarom geloof ik in dit platform. Ouders verdienen het om gehoord te worden. Jouw mening telt en doet ertoe.
 

Dagmar

Dagmar werkt als online marketeer voor het  Ouderpeilpunt. Ze zorgt ervoor dat de artikelen van dit ouderplatform in Google zichtbaar en vindbaar zijn. Daarnaast is ze verbindingscoach bij haar bedrijf Bonding Communicatie, waar ze vrouwen begeleidt om te doen wat ze voelen i.p.v. wat hun omgeving wil dat ze doen. Positief, plezier empathisch zijn woorden die haar omschrijven.

Patricia

Patricia Jaspers is freelance copywriter en moeder van een zoon (2018). Op het Ouderpeilpunt werkt ze als eindredacteur, en als het even kan schrijft ze zelf ook een verhaal. Met de artikelen op Ouderpeilpunt hoopt ze jou als ouder te helpen en te inspireren over het opvoeden van een bijzonder kind.Sonja

Sonja Alferink is journalist en freelance schrijver. Voor het Ouderpeilpunt onderzoekt ze welke rechten ouders hebben, en wat je kunt doen als je door de bomen het bos niet meer ziet. Sonja heeft ook gepubliceerd in o.a. De Volkskrant, Vrij Nederland, Het Parool en &C. Voor hen schrijft ze verhalen over lesbisch ouderschap en emancipatie. Sonja woont in Amsterdam met haar vriendin en hun zoon.

'Bij ons vind jij jouw weg zodat jij en jouw kind vooruit kunnen'

De redactie van Ouderpeilpunt

Harold Joels

Harold

Harold Joëls is vader van drie kinderen (2003, 2005 en 2010) en copywriter. Hij creëert verhalen voor het Ouderpeilpunt en voor zijn bedrijven Storyliner en Watertalent Academy. Met zijn artikelen wil hij ouders een stem geven zodat ze hun ervaringen betekenis kunnen geven. Schrijft hij niet, dan is hij aan het ploggen: een combinatie van hardlopen en zwerfafval rapen.

Caroline

Caroline

Caroline van Schubert is freelance journalist. Ze studeerde af als cultureel antropoloog en schrijft het liefst persoonlijke verhalen die een groter probleem of ontwikkeling laten zien. Naast lezen en schrijven, reist ze graag. Suriname is haar tweede thuisland en voor een lekkere moksi alesi mag je haar altijd wakker maken.
Natascha Fensch

Natascha

Natascha Frensch is freelance journalist en tekstschrijver. Voor het Ouderpeilpunt interviewt ze graag ouders over hun tips en struikelpunten. Naast het Ouderpeilpunt vind je haar verhalen ook terug in andere media. Met haar verhalen hoopt ze hulp, herkenning en handvatten te bieden.

Ava

Ava's werk bij het Ouderpeilpunt bestaat uit het doorgeven van haar ervaringskennis op het gebied van ASS en de kennis als leerkracht. Ava is zelf ervaringsdeskundige op het terrein van ASS en moeder van drie volwassen kinderen, waarvan twee in hun kindertijd de diagnose klassiek autisme kregen.
Aisa

Aisa verzorgt voor Ouderpeilpunt het beheer van de socialmedia kanalen. Ook is ze communitymanager. Met haar rol bij Ouderpeilpunt wil ze ouders verbinden en ouders de juiste informatie bieden zodat ze sterk staan in contact met school en andere partijen. Ze houdt van tuinieren en dieren, fietst en zwemt graag. Ook gaat ze geregeld naar Spanje om van de zon en het relaxte tempo te genieten. 

Maja

Maja Landeweer gelooft dat elk mens een bijzonder verhaal heeft. Die verhalen schrijft ze graag op. Als journalist schreef ze duizenden verhalen. Na tien jaar als redacteur gezondsheidszorg bij het AD, maakte ze de sprong naar een bestaan als freelance journalist. Bij het Ouderpeilpunt hoopt ze ouders te helpen bij het bieden van informatie om de juiste beslissingen te nemen.


Ruben

Sinds  2020 ondersteun ik het Ouderpeilpunt met social media en beeld en sinds 2021 met strategie. Ons streven is om dé community te bouwen waar ouders gehoord worden, in contact komen met ouders met gelijke uitdagingen en waardevolle informatie vinden. Als dingen anders gaan dan de norm kom je al gauw in een doolhof. Wat voor mij telt is dat wij ouders de juiste tools geven op de momenten dat ze deze echt nodig hebben. Zo voorkomen we dat ouders in een doolhof terechtkomen, of helpen we ze eruit komen.

Marloes Nuijten

Marloes

Marloes Nuijten is sinds 2011 journalist. Ze is moeder van twee kinderen en krijgt daarnaast veel energie van schrijven en haar eigen onderneming Mijn Deelboek. Voor Ouderpeilpunt interviewt ze graag ouders over hun ervaringen. Uitgangspunt van haar artikelen: jou als ouder kracht geven, in laten zien dat je er niet alleen voor staat én je verder op weg helpen.


'Wij zijn optimistisch en kijken altijd naar wat wel kan'

Platform ouders kinderen ADD, ADHD, Autisme

Zo is Ouderpeilpunt ontstaan

Ouders willen hun eigen weg vinden om hun kind én zichzelf echt verder te helpen. Daar geloven we in. Of, zoals een ouder ooit zei: "Ik wil het beste voor mijn kind. Ik wil weten wat hij nodig heeft, zodat ik hem dat ook kan bieden. Want ik ben en blijf zijn ouder!”

Om daarna uitgebreid te zuchten dat ze niet wist waar ze dan moest beginnen omdat ze al zo vaak van het kastje naar de muur werd gestuurd. Iets wat we al heel vaak hebben gehoord. Het is dé reden waarom wij Ouderpeilpunt zijn gestart. Onze oorsprong ligt in de jeugdzorg. En we zijn er trots op dat dit platform is ontstaan dankzij iHUB. 

Een bijdrage leveren?

Wil je zelf een bijdrage leveren aan Ouderpeilpunt? Door blogs te schrijven of actief te zijn in onze community? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste ouders die een bijdrage willen leveren!

arrow_drop_up arrow_drop_down