Video Aspect Ratio: 4:1

Ouders staan centraal

Wij kijken naar wat wel kan

Ouders staan centraal

Wij kijken naar wat wel kan

Vertrouwen

Vertrouwen

Jij weet als ouder wat het beste is voor je kind. Wij oordelen niet.
Ruimte om zichzelf te zijn

Ruimte

Wij bieden ouders ruimte om zichzelf te zijn.

Positief

Positief

Onze blik is positief. Wij kijken naar mogelijkheden. Wat wel kan.
Redactie Ouderpeilpunt
Hier vind je waardevolle informatie over gedragsproblemen, stoornissen en opvoeding.
Redactie Ouderpeilpunt
Jouw problemen zijn herkenbaar. Krijg hier advies over je volgende stap.
Redactie Ouderpeilpunt
In ons ouderportaal is er tijd om naar elkaar te luisteren, zonder oordeel.


Redactie Ouderpeilpunt
Jouw ervaring helpt andere ouders verder. Ook jouw verhaal is het waard om te delen.

De redactie van Ouder Peilpunt

Ingrid Schaap

Ingrid

Ingrid is hoofdredacteur, positivo van het eerste uur, verhalenverteller en houdt ervan om iedereen mee te nemen in haar enthousiasme. Ik kreeg vanuit huis altijd mee: je kunt alles, als je maar wilt. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Daarom geloof ik in dit platform. Ouders verdienen het om gehoord te worden. Jouw mening telt en doet ertoe.
 

Dagmar

Dagmar werkt als online marketeer voor het  Ouderpeilpunt. Ze zorgt ervoor dat de artikelen van dit ouderplatform in Google zichtbaar en vindbaar zijn. Daarnaast is ze hsp coach bij haar bedrijf Bonding Communicatie, waar ze hooggevoelige vrouwen begeleidt om te stoppen met pleasen. Positief, plezier en empathisch zijn woorden die haar omschrijven.

Patricia

Patricia Jaspers is freelance copywriter en moeder van een zoon (2018). Op het Ouderpeilpunt werkt ze als eindredacteur, en als het even kan schrijft ze zelf ook een verhaal. Met de artikelen op Ouderpeilpunt hoopt ze jou als ouder te helpen en te inspireren over het opvoeden van een bijzonder kind.Sonja

Sonja Alferink is journalist en freelance schrijver. Voor het Ouderpeilpunt onderzoekt ze welke rechten ouders hebben, en wat je kunt doen als je door de bomen het bos niet meer ziet. Sonja heeft ook gepubliceerd in o.a. De Volkskrant, Vrij Nederland, Het Parool en &C. Voor hen schrijft ze verhalen over lesbisch ouderschap en emancipatie. Sonja woont in Amsterdam met haar vriendin en hun zoon.

'Bij ons vind jij jouw weg zodat jij en jouw kind vooruit kunnen'

De redactie van Ouderpeilpunt

Harold Joels

Harold

Harold Joëls is vader van drie kinderen (2003, 2005 en 2010), is communicatiestrateeg en schrijver. Met zijn artikelen wil hij ouders een stem geven zodat ze hun ervaringen betekenis kunnen geven. Schrijft hij niet, dan is hij aan het ploggen: een combinatie van hardlopen en zwerfafval rapen.Caroline

Caroline

Caroline van Schubert is freelance journalist. Ze studeerde af als cultureel antropoloog en schrijft het liefst persoonlijke verhalen die een groter probleem of ontwikkeling laten zien. Naast lezen en schrijven, reist ze graag. Suriname is haar tweede thuisland en voor een lekkere moksi alesi mag je haar altijd wakker maken.
Natascha Fensch

Natascha

Natascha Frensch is freelance journalist en tekstschrijver. Voor het Ouderpeilpunt interviewt ze graag ouders over hun tips en struikelpunten. Naast het Ouderpeilpunt vind je haar verhalen ook terug in andere media. Met haar verhalen hoopt ze hulp, herkenning en handvatten te bieden.

Truusje

Truusje van Zanten is moderator van het forum omdat zij ervan overtuigd is dat ze andere ouders kan bijstaan en helpen vanuit haar eigen ervaring. Ze heeft twee boeken én een theaterstuk geschreven over haar ervaring met huiselijk geweld en haar dochter en zoon zijn om die reden in het verleden ook vrijwillig uithuisgeplaatst. Truusje heeft hierover zelf de beslissing genomen.

Marianne

Marianne van de Werken is (onderzoeks)journalist en freelance schrijver. Samen met haar man heeft ze twee dochters (2016 en 2019). Door haar juridische achtergrond en ervaringen met vechtscheidingen en de bijbehorende hulpverlening in haar directe omgeving, besloot Marianne in 2020 om dieper in dit onderwerp te duiken. Daarbij is het laten horen van de stem van de mensen die het aangaat wat haar betreft het allerbelangrijkst. En dat is ook waarom ze graag voor Ouderpeilpunt schrijft: ze schrijft er niet over de betrokken ouders, maar samen met deze ouders.

Maja

Maja Landeweer gelooft dat elk mens een bijzonder verhaal heeft. Die verhalen schrijft ze graag op. Als journalist schreef ze duizenden verhalen. Na tien jaar als redacteur gezondsheidszorg bij het AD, maakte ze de sprong naar een bestaan als freelance journalist. Bij het Ouderpeilpunt hoopt ze ouders te helpen bij het bieden van informatie om de juiste beslissingen te nemen.


Sandra

Sandra Moerland is journalist en vertaler. Met de artikelen op Ouderpeilpunt hoopt ze ouders die zoekende zijn in de opvoeding van hun kind te helpen. Naast Ouderpeilpunt schrijft ze onder andere voor het Algemeen Dagblad en BN DeStem. Persoonlijke verhalen en duurzaamheid zijn de onderwerpen waar ze zich het liefste in vastbijt. In haar vrije tijd is ze het liefste op avontuur in het buitenland te vinden, of op de bank met een boek. Haar huis noemt ze liefkozend een plantenasiel.

Marloes Nuijten

Marloes

Marloes Nuijten is sinds 2011 journalist. Ze is moeder van twee kinderen en krijgt daarnaast veel energie van schrijven en haar eigen onderneming Mijn Deelboek. Voor Ouderpeilpunt interviewt ze graag ouders over hun ervaringen. Uitgangspunt van haar artikelen: jou als ouder kracht geven, in laten zien dat je er niet alleen voor staat én je verder op weg helpen'Wij zijn optimistisch en kijken altijd naar wat wel kan'

Platform ouders kinderen ADD, ADHD, Autisme

Zo is Ouderpeilpunt ontstaan

Ouders willen hun eigen weg vinden om hun kind én zichzelf echt verder te helpen. Daar geloven we in. Of, zoals een ouder ooit zei: "Ik wil het beste voor mijn kind. Ik wil weten wat hij nodig heeft, zodat ik hem dat ook kan bieden. Want ik ben en blijf zijn ouder!”

Om daarna uitgebreid te zuchten dat ze niet wist waar ze dan moest beginnen omdat ze al zo vaak van het kastje naar de muur werd gestuurd. Iets wat we al heel vaak hebben gehoord. Het is dé reden waarom wij Ouderpeilpunt zijn gestart. Onze oorsprong ligt in de jeugdzorg. En we zijn er trots op dat dit platform is ontstaan dankzij iHUB. 

Een bijdrage leveren?

Wil je zelf een bijdrage leveren aan Ouderpeilpunt? Door blogs te schrijven of actief te zijn in onze community? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste ouders die een bijdrage willen leveren!