Steun ons en word lid van de vereniging Ouderpeilpunt snoepjes

Steun vereniging Ouderpeilpunt

Help ons om samen met ouders betere inspraak te regelen binnen jeugdzorgorganisaties

Steun ons en word lid van de vereniging Ouderpeilpunt snoepjes

Steun vereniging Ouderpeilpunt

Help ons om samen met ouders 

betere inspraak te regelen 

binnen jeugdzorgorganisaties

Inspraak

Help mee om betere inspraak voor ouders te regelen binnen jeugdzorgorganisaties en samenwerkingsverbanden.

Denktank

Denk actief mee via enquêtes om de jeugdzorg en het speciaal onderwijs in Nederland te verbeteren.

Shared werken

Help mee om samenwerken met ouders vanaf het begin goed te regelen in jeugdzorg- en onderwijsorganisaties .

Als het gaat om jeugdhulp ligt de focus  vooral op de zorg voor het kind. Onze vereniging zet de ouders van deze kinderen centraal en helpt ze verder. Om dit te realiseren is jouw steun hard nodig.

Laat jouw stem horen

Als ouder van een kind met een gedragsprobleem of -stoornis vind je graag je eigen weg om daarmee om te gaan. Dat is waar we bij Ouderpeilpunt in geloven. Daarvoor is een plek nodig waar jij als ouder centraal staat. Een plek waar je waardevolle tips vindt en je ervaringen met andere ouders deelt. Maar ook een plek met een handige wegwijzer die je een stap verder brengt. 


Ouderpeilpunt start begin 2022 een vereniging waar zowel ouders, jeugdhulporganisaties en  samenwerkingsverbanden lid van kunnen worden.

Gesteund door gemeenten. Waarom? Omdat we geloven dat we het meeste kunnen bereiken door het samen binnen één vereniging te doen.


Samen steunen we niet alleen financieel het online platform voor en door ouders. Je hebt ook een stem binnen de vereniging. En je helpt om inspraak en samen beslissen met ouders binnen jeugdzorgorganisaties en scholen beter te kunnen regelen. Ons doel: ouders helpen om de volgende stap te zetten in wat nodig is voor hun kind of zichzelf. 

Ingrid Schaap Hoofdredacteur van ouderpeilpunt

Online platform voor ouders door ouders

'Als ouder wil je altijd het beste voor je kind. Ook als jouw kind zich anders gedraagt dan de meeste kinderen. Dat is niet altijd makkelijk. In de zoektocht naar hulp voel jij je misschien niet altijd gehoord. Op het online platform Ouderpeilpunt vind je een kennisbank met meer dan 250 blogs vol handige tips en relevante informatie. En een praktische wegwijzer om je steeds weer een stap verder te helpen. 

Ons online platform biedt ook een waardevolle community met ouders die hetzelfde meemaken. Je kunt andere ouders om advies vragen of verhalen lezen over de problemen of uitdagingen die je zelf hebt of meemaakt. Maar je kunt ook je eigen verhaal delen, zodat je andere ouders verder helpt. Zo ben je er ook voor andere ouders die dezelfde dingen meemaken als jij, zodat zij er niet alleen voor staan.'

Focus op ouders basket

Krachten bundelen in de vereniging

De vereniging Ouderpeilpunt wil krachten bundelen. Als het gaat om jeugdhulp ligt de focus vaak vooral op de zorg voor het kind. In onze vereniging zetten we de ouders van deze kinderen centraal. 

Om een vereniging met de grootste community voor en door ouders te worden, is geld nodig. Wij geloven dat ouders zelf de ervaring en kennis hebben om een andere ouder te helpen. En wat is er dan mooier dat we dit met zijn allen mogelijk maken! Daarom vragen wij jouw hulp, zodat wij ouders kunnen ondersteunen om andere ouders verder te helpen. 


Hier staat de vereniging voor 


  • Ieder lid is onderdeel van de vereniging. Of je nu een ouder bent, een organisatie of een gemeente. 
  • We geven ouders een stem. Al onze leden beslissen mee in de vereniging.
  • We bieden ouders en organisaties relevante informatie dankzij onze wegwijzer.
  • Alle leden helpen mee om inspraak van ouders binnen jeugdzorgorganisaties en samenwerkingsverbanden beter te regelen.
  • Wij zetten ouders centraal
  • Alle leden krijgen een fikse ledenkorting op trainingen of andere diensten die we aanbieden.
  • Leden denken actief mee in onze denktank om jeugdzorg en speciaal onderwijs te verbeteren.

Als jij het belangrijk vindt dat ouders meedenken binnen jeugdzorgorganisaties en goed samenwerken met hulpverleners om zo de beste zorg voor hun kind te krijgen, help ons dan om dit voor elkaar te krijgen. Zodat inspraak van ouders straks geen uitzondering meer is maar de regel.

Steun de vereniging Ouderpeilpunt

Ouders over het belang van het online platform en inspraak

Michel
'In de zoektocht naar de juiste hulp voor mijn kind werd ik als ouder over het hoofd gezien. Ik vind het belangrijk dat professionals, ouders en kinderen veel meer in gesprek gaan met elkaar. Zodat ze komen tot juiste beslissingen. Het zou mooi zijn als de schotten die er nu nog bestaan, weggewerkt worden.’


Bettina
‘Ik heb samen met mijn kind al met meer dan 27 instanties te maken gehad. Ik ben een vechter, heb zelf ook een moeder die achter me staat en die me helpt. Maar het maakt dus echt wel uit of je zelf uit een warm nest komt of niet. Ik weet niet of ik het had volgehouden als ik geen steun had gehad.’
Judith

‘Wij als ouders willen er zijn voor andere ouders. En daar heb je een methode voor nodig. De wegwijzer is de manier om ouders naar ouders te kunnen leiden. Je staat namelijk niet alleen als ouder. Hulp vragen is zilver, hulp aanvaarden is goud. Zet je schaamte opzij en vecht voor wat je lief is.’

Carolina
‘Ik doe mee met Ouderpeilpunt omdat ik het heel erg belangrijk vind dat er gelijkwaardigheid wordt gecreëerd tussen jongeren, professionals en ouders.’


Marjan

‘Het is zo belangrijk dat ouders én hun kinderen gehoord en gezien worden. Daarom is het zo mooi dat de vereniging er komt. Zodat ouders, kinderen en jeugdhulporganisaties met elkaar het gesprek aangaan. Dat ze samen kijken wat er echt nodig is zodat ouders en kind verder kunnen. En dat andere ouders en kinderen niet mee hoeven te maken wat ik en mijn kind mee hebben meegemaakt. Ik ben er trots op dat ik mijn eigen bedrijf ben gestart als ervaringsdeskundige ouder. Ik zeg altijd: anders denken. Anders doen. En doe wat goed en nodig is.’

Janet

‘Ik vind de wegwijzer van Ouderpeil.nl erg herkenbaar in de route die ik heb gelopen met mijn kind. Het geeft houvast in het reflecteren hoe het is gegaan. Ik ben daar wel heel positief over.’

Geloof jij dat ouders elkaar kunnen helpen in de uitdagingen die ze tegenkomen?   Steun dan onze vereniging!

Steun ons 

Bij Ouderpeilpunt brengen we ouders samen en werken we actief aan betere inspraak binnen organisaties. Dat doen we door alle partijen: ouders, organisaties en gemeenten, aan tafel te krijgen. Hoe meer ouders meedoen, hoe meer ouders elkaar kunnen helpen op weg naar relevante hulp. Als ouder ben je onderdeel van de oplossing en help je andere ouders en jezelf verder. 


Geloof jij in de weg die we bij Ouderpeilpunt zijn ingeslagen? Steun dan de vereniging Ouderpeilpunt voor 15 euro. Voor alle vroege vogels hebben we een cadeautje van een van de ouders van Ouderpeilpunt. Laat wel even je mailadres achter!