Maja: redactie Ouderpeilpunt

Maja

Ik ben Maja Landeweer. Jarenlang reisde ik stad en land af om dans- en theaterpremières te verslaan – van Breda tot Sint-Petersburg – tot ik in 2009 een nieuwe liefde vond: de gezondheidszorg. Tien jaar lang volgde ik alle ontwikkelingen op de voet als redacteur gezondheidszorg bij het AD. Na vele jaren in de journalistiek, waarin ik duizenden verhalen maakte, waagde ik de sprong naar een bestaan als freelancer om voor meer verschillende opdrachtgevers te kunnen werken.

Bijzonder verhaal

Het mooiste van het vak zijn de mensen die hun verhaal vertellen, dat ik vervolgens op mag tekenen. Elk mens heeft een bijzonder verhaal, van de bakker tot de wetenschapper. Verder doe ik niets liever dan mijn tanden zetten in complexe materie om er voor iedereen begrijpelijke informatie van te maken. 

Het mooie van schrijven voor Ouderpeilpunt vind ik dat het een platform is dat dicht bij ouders staat. Het platform is van hen en voor hen. Als er iets met je kind aan de hand is, maakt dat kwetsbaar. Dan is het heel belangrijk dat je de juiste informatie krijgt om de juiste beslissingen te kunnen nemen. En dat je het gevoel hebt dat je niet alleen staat. Daar draag ik graag een steentje aan bij.

Zelf een bijdrage leveren?

Zelf een bijdrage leveren aan Ouderpeilpunt? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die  bijdragen aan onze missie.