Manifest Ouderpeil.nl

Ouders de weg wijzen

Wij zijn Ouderpeil.nl. Dé plek waar we ouders met een kind met gedragsproblemen of een stoornis de weg wijzen. Zodat zij zelf de volgende stap kunnen zetten in wat het beste is voor hun kind. Wij geloven namelijk dat ouders van kinderen met een gedragsprobleem of stoornis een plek verdienen waar zij centraal staan.


Bij ons vind jij jouw weg zodat jij en je kind vooruit kunnen. Of je nu aan het begin van je zoektocht staat als ouder, of dat je als ouder inmiddels heel goed weet waar de uitdagingen liggen.

Kies je eigen route

Wij snappen dat iedereen zijn eigen weg gaat en zijn eigen route kiest. Maar hoe fijn is het als er ouders zijn die het allemaal al een keer hebben meegemaakt? Of die net als jij zoekende zijn maar graag hun ervaring met jou willen delen? Ouders willen hun eigen weg vinden om hun kind én zichzelf echt verder te helpen. Daar geloven we in.


Of, zoals een ouder ooit zei: "Ik wil het beste voor mijn kind. Ik wil weten wat hij nodig heeft, zodat ik hem dat ook kan bieden. Want ik ben zijn ouder. En een goede ook!" Om daarna uitgebreid te zuchten dat ze niet wist waar ze dan moest beginnen omdat ze al zo vaak van het kastje naar de muur werd gestuurd. Iets wat we al heel vaak hebben gehoord. 

Ruimte

Het is dé reden waarom wij  Ouderpeil.nl ooit zijn gestart.  Ouderpeil.nl biedt ruimte voor ouders om echt zichzelf te zijn. Hier ervaar je ruimte omdat ervaringen van anderen je lucht geven. Omdat het oplucht om jouw verhaal van je af te schrijven. Of om je ervaringen te delen als je even niemand anders hebt die naar je luistert.

Wij geloven dat jij door het delen van jouw eigen ervaring ervaart hoe krachtig en waardevol jij al bent en je zelfvertrouwen daarmee groeit. Wij vertrouwen ouders en versterken zo het vertrouwen in jezelf. Op Ouderpeil.nl laten we juist vooroordelen los. En dit vragen we ook van jou. 

Vertrouwen

Vertrouwen betekent voor ons: niets ontkennen, zonder oordeel kijken, verwachtingen loslaten en vol vertrouwen in jezelf en je kind stappen zetten. Op Ouderpeil.nl delen we kennis van andere ouders die net als jij ooit op zoek waren naar antwoorden. Zodat jou een jarenlange zoektocht bespaart blijft. En je mag erop vertrouwen dat alle informatie die we delen klopt, daar kun je van op aan. Uiteraard doen we dit vanuit een positieve invalshoek. Wij kijken graag naar wat wel kan. We delen tips, ideeën en ervaringen van ouders zodat je meer plezier beleeft aan de opvoeding van jouw kind.


Want plezier hebben met je kind en plezier krijgen in het opvoeden mag. En, last but not least, wij vertrouwen elkaar. We zijn ervan overtuigd dat we met elkaar en alle ouders een verandering kunnen brengen in de wereld waarin wij en onze kinderen leven. Klinkt het nog te mooi om waar te zijn, of is het herkenbaar voor jou? We nodigen je uit om rond te kijken. Te lezen, te reageren. En misschien ben je er aan toe om meteen in het diepe te springen. Je vraag te stellen of jouw ervaringen te delen. We horen het graag!