Ouders zet jeugdhulp en speciaal onderwijs op politieke agenda

Ouders zet jeugdhulp en speciaal onderwijs op politieke agenda

Open brief aan alle ouders van Nederland

De stemmen zijn geteld en de verkiezingskoorts ligt achter ons. Politici gingen graag het debat aan over integratie, zorg, Europa, AOW-leeftijd, de publieke omroep en zwarte piet. Eén voor één belangrijke onderwerpen. Maar waarom stond jeugdzorg niet in dat rijtje? En waar was het rake debat over het belang van speciaal onderwijs?

Snel hulp of passend onderwijs voor je kind

Over tot de orde van de dag. Gemeenten doen hard hun best om jongeren en ouders te ondersteunen, maar er wordt tegelijkertijd bezuinigd. Dat brengt onzekerheid met zich mee. Er komen steeds meer regels, meer formulieren. Er is steeds minder geld voor passende jeugdhulp voor je kind. Kan jouw kind meekomen op een reguliere school? Nemen ze jou als ouder serieus en luistert er iemand naar jou?

Jouw wereld

Ouders en jongeren hebben dagelijks te maken met die veranderende wereld. Jij ervaart als geen ander wat die onzekerheid doet met jou, je kind en je gezin. misschien is het voor jou nog onduidelijk wat er precies met je kind aan de hand is. Weet je nog niet precies waar je met je vragen terecht kan. Of misschien wacht je al langer op de juiste hulp voor je kind. Heb jij het idee dat een gemeente weet wat jouw gezin nodig heeft? Krijg jij de juiste jeugdhulp of het onderwijs dat precies bij jouw kind past? Herken jij je in één van deze situaties?

Denk dan mee over hoe we jeugdzorg en speciaal onderwijs als thema op de politieke agenda krijgen, nu en in de toekomst.

Luisteren naar ouders en jongeren

Hoe zorgen we ervoor dat ouders en jongeren gehoord worden en belangrijker nog, wat heb jij als ouder nodig? Het begint met luisteren waar ouders en jongeren tegen aan lopen. Om daarna ervaringen, meningen en ideeën te bundelen. Want jij staat niet alleen. Jouw situatie met je kind is uniek. Maar er zijn heel veel gezinnen in Nederland die hulp bij de opvoeding nodig hebben. Opvoeden is lastig. Kinderen hebben soms problemen waar ze hulp voor nodig hebben. En niet ieder kind kan meekomen in de klas. Er is geld nodig voor jeugdhulp en speciaal onderwijs. Voor jouw kind.

Wie komt er voor jou op?

Samen staan we sterk. Dit is geen cliché, maar de waarheid. Hugo Borst bundelde zijn krachten en liet van zich horen. Gaf ouderenzorg een stem en een gezicht. Met als resultaat dat er geluisterd werd en dat ouderenzorg op de politieke agenda kwam. Maar wie komt er op voor jouw gezin, je kinderen en hun toekomst?

Jouw mening telt

Daarom zijn wij een denktank op het iHUB ontwikkelplein gestart. Wij willen zoveel mogelijk ouders, jongeren, docenten en hulpverleners bij elkaar brengen die meedenken over belangrijke onderwerpen die spelen binnen de jeugdhulp en het speciaal onderwijs. Of je nu al veel ervaring hebt met speciaal onderwijs en jeugdhulp of juist niet. Elke mening en elk idee telt. Dus ook die van jou.

Het begint namelijk bij jou. Hoe mooi is het als jouw mening een bijdrage levert en daadwerkelijk een verschil maakt. Hoe meer stemmen wij bundelen, hoe krachtiger onze boodschap aan de Nederlandse politiek.

Haak aan bij de Denktank

Dus laat je horen! Haak aan via de Ouderpeilpunt denktank. En vraag aan andere ouders, jongeren, je buurvrouw of je collega’s zich ook aan te melden. Want jij staat niet alleen. Help mee en zorg dat de politiek straks niet meer om jouw verhaal heen kan.

Over de schrijver
Dagmar werkt als online marketeer voor het Ouderpeilpunt. Ze zorgt ervoor dat de blogs en artikelen van dit online ouder platform zichtbaar en vindbaar zijn in Google. Daarnaast is zij coach bij haar bedrijf Bonding Communicatie waar zij vrouwen coacht om te doen wat ze voelen. Positief, empathisch en plezier zijn woorden die haar omschrijven.
Reactie plaatsen