Meer coronabesmettingen: wat betekent dat voor jou?

Het coronavirus is hardnekkig, dat hebben we de laatste maanden wel gezien. Daarom zijn de strengere coronamaatregelen nodig om nog snellere verspreiding te voorkomen.

Afgelopen vrijdag (18 september) was er een extra persconferentie waarin de regels werden toegelicht. Wat betekenen deze maatregelen voor jou? En mag je kind nou wel of niet naar school als hij verkouden is?

Extra regels in 6 regio’s

Voor iedereen blijven dezelfde coronaregels gelden: 1,5 meter afstand, zoveel mogelijk thuiswerken, handen goed wassen en vooral: thuisblijven en laten testen als je klachten hebt.

Welke extra regels voor jou gelden, is afhankelijk van het risiconiveau van jouw regio. Dat risiconiveau wordt wekelijks bepaald. Momenteel zijn er zes regio’s, vooral in de randstad, waar extra regels voor gelden. Dit zijn ze:

  • Horeca: om 12.00u muziek uit en uiterlijk om 01.00u moet iedereen naar huis.
  • Geen groepen van meer dan 50 mensen.
  • Ergens op bezoek? Niet meer dan 6 mensen bij elkaar.

Kijk voor een actueel overzicht op het zogenaamde ‘corona dashboard’ van de Rijksoverheid.

Mijn kind naar school of niet?

Voor ouders is het lastig om in te schatten of je kind naar school kan. Kinderen hebben zo vaak een snotneus of last van een hoestje. Deze beslisboom hieronder helpt je om te bepalen of je kind naar school mag of niet:

Tips om de coronaperiode door te komen

Voor veel ouders met (jonge) kinderen is het een lastige periode. Zeker als je kind een gedragsprobleem of stoornis heeft. GregoryMarianneNicolai en Jantien deelden hun ervaringen van de eerste coronagolf met ons. Hun beste tips vind je in het artikel: Tweede coronagolf? Met deze tips van ouders ben jij voorbereid.

Heb jij de andere artikelen uit de coronareeks al gelezen?

Wil je jouw verhalen delen?

Wil je, als ouder, jouw zorgen en verhaal delen met andere ouders en tips van anderen krijgen? Meld je aan bij Ouderpeilpunt ouderportaal. Als ouder sta je er niet alleen voor. Er zijn veel ouders die dezelfde uitdagingen tegen komen. Via het Ouderpeilpunt ouderportaal deel je jouw ervaringen met andere ouders. Het ouderportaal is de plek waar ouders elkaar vinden voor steun en advies. In een afgeschermde en veilige omgeving vind je een luisterend oor van lotgenoten.

Naar het Ouderportaal

Over de schrijver
Caroline van Schubert is freelance journalist. Ze studeerde af als cultureel antropoloog en schrijft het liefst persoonlijke verhalen die een groter probleem of ontwikkeling laten zien. Naast lezen en schrijven, reist ze graag. Suriname is haar tweede thuisland en voor een lekkere moksi alesi mag je haar altijd wakker maken.
Reactie plaatsen