Heeft je kind hulp of een behandeling? Wat doet dat met jou als ouder? Het kan gaan om diverse vormen van hulp. Je kind kan een gedragsprobleem hebben en daar hulp voor krijgen bijvoorbeeld.
Of de hulp bestaat uit de beoordeling van een specialist, die misschien wel of niet met een diagnose komt voor het probleem. Of je kind heeft al een diagnose en wordt daarvoor behandeld.
Als je kind een diagnose heeft gekregen, als je weet wat het probleem is waar je kind mee kampt, wat doet dat met jou als ouder? De meeste ouders ervaren het volgende.
Het kan ook gebeuren dat een deskundige professional een beoordeling doet, en concludeert dat er geen diagnose is.
Er is geen duidelijk gedragsprobleem of stoornis te vinden, concludeert hij of zij. Ook dit is een belangrijk moment voor ouders. Wat doet dit met de meeste ouders?
Wat levert het jou op als je kind goede hulp krijgt? En als je goed wordt behandeld door de betrokken hulpverlener(s) als ouder?
Wat levert het jou op als je kind verkeerde hulp krijgt? En je als ouder niet goed behandeld wordt door de hulpverlener(s)?
Als je kind hulp nodig heeft, kun je ook als ouder daar een grote rol in spelen. Dat vraagt van jou dat je jezelf onder de loep durft te nemen.
Hoe gedraag ik me? Je bent bereid om aan jezelf te werken als dat nodig is. Je bent bereid mee te werken aan hulp die belangrijk is voor de gezondheid van je kind.
In de kennisbank van Ouderpeil vind je talloze blogs die je helpen bij de stappen die je als ouder zet. Lees je mee?